A Travellerspoint blog

Rush hour gennem L.A

sunny 27 °C

Efter udtjekning fra motellet, kørte vi ned i Santa Barbara - downtown. Byen er et pragteksemplar på en sommer/badeby, hvor det kunne være rart at have bolig, lig Monterey.

Vi parkerede bilen tæt ved State St. og gik videre herfra til Stearns Warf. En mole hvor restauranter og lystfiskere nyder livets stille gang. I Stillehavet ud for Californiens kyst er der en stor koncentration af hvaler på gennemfart.

DSC02496.jpg
En søstjerne har forvildet sig op på broen

Lisbeth havde et stort ønske om at komme ud at se hvaler her, men efter at have rådført sig med ”Pirate Cruises”, kunne piraten fortælle at det var et par dage siden der var observeret hvaler og delfiner i farvandet. Men der var masser af søde søløver! Nu havde vi set masser af søløver i både New Zealand og Californien, så Lisbeth måtte ærgerligt konstatere, at vi har en grund til at rejse ud igen.

DSC02499.jpg
Pirater i Santa Barbara

DSC02519.jpg
Tilbage i varmen - dejligt

Efter en pizza på en nærliggende restaurant og en gang strandfodbold (vi må jo i form igen!), satte vi os ud på One O One – south, med retning mod L.A.

DSC02505.jpg
Kan han sparke Danmark til VM eller hvad?

Vi troede, vi var i god tid med hensyn til myldretiden i L.A. Vi tog grueligt fejl. Turen på de 100 miles gennemførte vi på 3 timer uden stop. Trafikken her i L.A., får motorvejene omkring København til at ligne villaveje på en søndag eftermiddag. Det er bare at læne sig tilbage og nyde bilerne i alle afskygninger. Måske lidt lettere, når man er i bilbranchen.

DSC02521.jpg
Velkommen til L.A.

Vi ankom til Super 8 – Motel ved 18-tiden, og sprang direkte i poolen for at blive kølet lidt ned i igen, og varmet op i det tilhørende spabad. Udendørs selvfølgelig. Motellet ligger i øvrigt på Disneyland Drive.
Sidst på aftenen, da Disneyland skød det daglige fyrværkeri af, konstaterede Signe hurtigt og udbrød – vi er i Disneyland.

Og ja vi var i Disneyland – igen. I hvert fald 2 blokke derfra.

Vi havde spurgt børnene adskillige gange i den sidste uges tid, hvad de bedste oplevelser havde været og hvad de gerne ville opleve igen. Hver gang var svaret "Disneyland". Vi ville holde det som en hemmelighed, og være det som en overraskelse til dem. Men da Signe afslørede hemmeligheden, blev de ellevilde og omfavnede os med kys og kram. Stor, stor jubel. Men svært at få dem til at sove, for nu kom alle oplevelserne frem fra sidst som de gerne ville igen og hvad de ikke nåede sidst. Som at vi denne gang skulle se Peter Plys og co. og de 4 andre prinsesser.

Som en bonus til os alle, specielt til Signe og Mikkel, havde vi besluttet at et af de sidste kapitler på vores jordomrejse skulle være i selskab med Donald, Goofy, Chip & Dale og alle de andre ovre i Disneyland. Børnene var ovenud glade og myldretidstrafikken tidligere på dagen, var nu blot nogle bogstaver i vores rejseblog.

Posted by SMLJ 09:27 Archived in USA Comments (0)

Aftensmad i Solvang

– ad lidt genveje

sunny 27 °C

Vi pakkede bagage og børn i bilen tidlig morgenstund, da vi havde omkring 250 miles foran os.

Ruten vi på forhånd havde bestemt os for var Route 101(One O One) lidt inde i landet, og ikke den til tider kringlede Route 1 langs kysten. Ruten langs kysten er ideel for en Lisbeth – Jens tur, men når vi nu er fire i bilen, og vi alle har vore at sige – var den lineære motorvej valget.

Men nogle gange går det ikke som forudbestemt , hvilket vi hurtigt erfarede da Jens på kortet havde set en genvej til One O One. Via Carmel Valley. Men som i Murphys law – er en genvej ikke altid den hurtigste vej. Godt nok kom vi igennem 2 timers flotte dale, vinslotte, smuk bakket terræn, men det det er ikke altid mavesækken ser det samme som øjnene. Vi kunne ikke andet end følge den enlige vej gennem dalen, som lige pludselig endte på One O One.

DSC02435.jpg
Highway?

DSC02454.jpg
Ikke for folk med brofobi

Det var altså en genvej – bare ikke den korteste! Selvfølgelig kom vi alt alt for sent i tanke om at Janicke have beskrevet en genvej til 101, så vi kunne have undgået dette.

Da vi hoppede på One O One – guffede de 70 Mph hurtigt nogle miles af vores plan for dagen.
Overnatning på vores destination var allerede booket aftenen i forvejen, så vi vidste hvor dagen skulle slutte – blot ikke hvad der var på menuen for dagen.

Ved middagstid Spy Glass Park, da One O One ramte Stillehavet – syd for byen San Luis Obispo. Vi fik noget frokost fra termokassen, hoppede rundt på legepladsen og græsplænen, og kunne erfare at temperaturen var steget nogle grader siden det nordligere Californien, og fandt straks de korte og klipklapperne frem igen. Vi nød solens ståler på vattæpperne, og vi fik spillet fodbold med palmerne hængende over os, bjerge i baggrunden og havets bølger foran os.

DSC02462.jpg
Kommende stjerne(r)

Efter nogle timers pause, var vi alle friske til at køre de sidste 60 miles til Solvang - Californien. Byen er kendt for det danske islæt som vises ved kippende danske flag i gaderne, bindingsværkshuse, smørrebrød og frikadeller i restauranterne. En hyggelig lille by på en solrig dag, hvilket der er meget af i Californien.

I det hele taget har vi haft solskin på hele vores jordomrejse. Og hvis det har regnet – har vi i hvert fald ikke bidt mærke i det – eller befundet os i 10.000 meters højde i en Boing 747.

DSC05549.jpg

I Solvang valgte vi at hoppe på en rundtur med hestevogn, hvor en mexikansk af afstamning fortalte os om byens historie og hvordan danskerne er som mennesker. Dejligt at få en anden vinkel på det. Som en stor bonus til de ombordværende amerikanere i den 20 personers store trækvogn, som blev trukket af 2 arbejderheste på hhv. 10 og 13 år, var at der rent faktisk var 4 nulevende danskere ombord på vognen.

DSC02481.jpg
Transport i Solvang

Meget interesseret spurgte de ind til Danmark og senere da vognen rullede forbi os på gaderne i Solvang, kunne vi høre den utrolig veltalende guide fortælle at der rent faktisk havde været danskere med på deres rundtur i gaderne i dag.

DSC02486.jpg
Danske guider i Solvang

Mikkel sagde, at vi nu havde været i Danmark og der nu ikke var grund til at tage hjem. Men vi må fortsætte rejsen i Danmark, selvom vi skal have puttet lidt arbejde og børnehave ind imellem.

DSC02487.jpg

DSC02488.jpg
Dansk charme i Californien - det trækker turister til

Efter aftensmad i byen, kørte vi de sidste 60 miles for dagen, og endte i Santa Barbara omkring 19 tiden om aftenen.

Signe sov hele aftenen – Mikkel så fjernsyn og spiste is - vi andre to fik en øl og et spil kort på svalegangen uden for motelværelset på en varm aften, som vi håber vi får mange af i den danske sommer. Dejligt.

Posted by SMLJ 08:30 Archived in USA Comments (0)

The Good Old Days Celebration

sunny 23 °C

The Good Old Days Celebration. Hen ad formiddagen kørte vi gennem Monterey by, til bydelen Pacific Grove. Vi havde fundet ud af at Pacific Grove ville danne ramme for en fest med temaet "The Good Old Days Celebration." Amerikanernes historie går ikke så langt tilbage, så muligvis nogle af jer læsere, kan huske tiden med glæde – det kan beboerne i Pacific Grove i hvert fald – for de gav den gas.

DSC02358.jpg

DSC02363.jpg
Sheriffen til hest

DSC02367.jpg
Kender I ham?

DSC02372.jpg
Musik

DSC02377.jpg
Politiet var også til stede

Der var et flot optog i bedste amerikanske stil med gamle og nye amerikaner biler og udklædte borgere i sjove kostumer. Det var lidt som om det var en film som kørte forbi.
Efter optoget var der boder gennem hovedgaden, brandbilerne var polerede som vi bl.a. besteg , og Mikkel var inde at sidde i en politibil + fik et visitkort m/ billede af Sheriffen, uden at det kostede en bøde.

DSC02388.jpg

DSC02392.jpg
Det er bedst at sidde foran i politibilen - Mikkel og Tiger

DSC02395.jpg
Krybdyr i gaderne

DSC02397.jpg
Leg er der altid plads til

På vores tur gennem 3 stater har vi set masser af politivogne på afkørsler, bag buske og træer, og heldigvis har de ikke set os. Det eneste man her i staterne skal vænne sig til, er at stop betyder STOP. I starten skulle vi lige vænne os til det, men vi lærte hurtigt, selvom det kan virke lidt overdramatisk at skulle stoppe bilen helt ved et vejkryds i Nevada, hvor du har over én kilometers frit sigte til alle verdenshjørnerne. Men vi er af den overbevisning, at hvis ikke vi stopper alle gangene, popper der lige pludselig en HighWayPatrol op ad ingenting. Og de sidder bare på afvent til nogen hopper i fælden.

Om eftermiddagen lejede vi cykler i Monterey by, og cyklede til "17 mile drive" og et par timer langs kysten. Jens på en cykel, hvor Mikkel var hægtet på (en lignende tandem), Lisbeth med Signe bagpå et barnesæde. Signe bemærkede et rensdyr på turen. Og da hun blev spurgt, hvor hun havde set det, sagde hun "ovre på min side". Så vi måtte tilbage for at se "rensdyret" på hendes side, som kan jo kunne være højre eller venstre. (I bilen siger vi gerne på Mikkels eller Signes side) Et sødt rådyr stod og kiggede på os lige ved siden af os på stien. Det var en smuk tur og det var dejligt at få brændt lidt kalorier af.

DSC02412.jpg

(DSC02413.jpg

DSC02422.jpg
Stillehavet forude - kan I skimte Fiji?

Vi nød vores take away aftensmad ved Monterey's store legeplads og børnene sluttede dagen af med en tur på den velkendte legeplads fra dagen i forvejen.

DSC02426.jpg
På værelset slappede vi af i pejsens skær på værelset

Posted by SMLJ 07:42 Archived in USA Comments (0)

Monterey Aquarium

sunny 23 °C

Efter tidlig tjek ud fra Motellet, kørte vi over i et nærliggende indkøbscenter, som tilfældigvis havde nogle Outlet butikker. Trods finanskrisen, eller hvad den nu engang kaldes, køber amerikanerne ind som om det er sidste dag før lukketid. Vi følger strømmen, og får fyldt kufferten helt op.

Videre til Monterey på vestkysten, hvor første stop var en kæmpe stor legeplads, sponsoreret af tegneserie forfatteren til Dennis (på dansk Jern Henrik).

Monte3.jpg
Inspirationskilde til legepladsen i Frederiksberg Have?

Jens var en tur på turistkontoret, og fandt ud af, at der var byfest i området i weekenden. Herfor besluttede vi os for at tage direkte til Monterey Aquarium om eftermiddagen, så vi kunne deltage i byfesten lørdag.

Akva2.jpg
Signe og Mikkel har en "lille" fysiktime

Akva5.jpg
Svømmepartnere?

Akva6.jpg
En netop ny afdeling med søheste åbner 6/4, men vi er vel fra Danmark, så vi fik adgang

Monte4.jpg
Selvom solen skinner - er fleecejakken altid god

Efter Monterey Aquarium spiste vi på El Torito, som Janicke og Erik havde anbefalet. Det var god mex-mad med dertilhørende Margaritas.

Vi tjekkede ind på Vagabond Inn ved en 8-tiden, og tændte op i gaspejsen som var i værelset – og nød et glas vin i flammens skær.

Posted by SMLJ 07:32 Archived in USA Comments (0)

Golden Gate Bridge

sunny 20 °C

Fik pakket bilen og kørte gennen San Francisco med genvejen Lombardstreet på vores vej.

SFa.jpg
Flotte huse i San Francisco

sfb.jpg
Lombard St. - nedefra

sfc.jpg
Lombard St. - oppefra

Videre nordpå via Golden Gate Bridge.
sfd.jpg

Fandt Muir Wood skoven, hvor de store redwood træer også er. Fulgte en rute på et par timer og legede bl.a. gemmeleg i de kæmpe træer. De er så høje og store at de bliver helt udhulet og ligner heksens hule.
Det var en skøn dag, solen skinnede og dejligt med den friske lugt og lyden af den rislende bæk og træernes kroner.

Muir1.jpg

muir2.jpg

muir3.jpg

Skoven stod helt lysegrønt og skovbunden havde mange flotte blomster.

Fik frokost ved bilen og kørte derfra ved 15 tiden.

sfe.jpg

Op på Golden Gate Bridge igen og gennem den store by San Francisco - mod Highway 101 til byen Gilroy, hvor vi havde booket overnatning på Motel 6.

Posted by SMLJ 07:48 Archived in USA Comments (0)

(Entries 6 - 10 of 74) « Page 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 .. »