A Travellerspoint blog

Aftensmad i Solvang

– ad lidt genveje

sunny 27 °C

Vi pakkede bagage og børn i bilen tidlig morgenstund, da vi havde omkring 250 miles foran os.

Ruten vi på forhånd havde bestemt os for var Route 101(One O One) lidt inde i landet, og ikke den til tider kringlede Route 1 langs kysten. Ruten langs kysten er ideel for en Lisbeth – Jens tur, men når vi nu er fire i bilen, og vi alle har vore at sige – var den lineære motorvej valget.

Men nogle gange går det ikke som forudbestemt , hvilket vi hurtigt erfarede da Jens på kortet havde set en genvej til One O One. Via Carmel Valley. Men som i Murphys law – er en genvej ikke altid den hurtigste vej. Godt nok kom vi igennem 2 timers flotte dale, vinslotte, smuk bakket terræn, men det det er ikke altid mavesækken ser det samme som øjnene. Vi kunne ikke andet end følge den enlige vej gennem dalen, som lige pludselig endte på One O One.

DSC02435.jpg
Highway?

DSC02454.jpg
Ikke for folk med brofobi

Det var altså en genvej – bare ikke den korteste! Selvfølgelig kom vi alt alt for sent i tanke om at Janicke have beskrevet en genvej til 101, så vi kunne have undgået dette.

Da vi hoppede på One O One – guffede de 70 Mph hurtigt nogle miles af vores plan for dagen.
Overnatning på vores destination var allerede booket aftenen i forvejen, så vi vidste hvor dagen skulle slutte – blot ikke hvad der var på menuen for dagen.

Ved middagstid Spy Glass Park, da One O One ramte Stillehavet – syd for byen San Luis Obispo. Vi fik noget frokost fra termokassen, hoppede rundt på legepladsen og græsplænen, og kunne erfare at temperaturen var steget nogle grader siden det nordligere Californien, og fandt straks de korte og klipklapperne frem igen. Vi nød solens ståler på vattæpperne, og vi fik spillet fodbold med palmerne hængende over os, bjerge i baggrunden og havets bølger foran os.

DSC02462.jpg
Kommende stjerne(r)

Efter nogle timers pause, var vi alle friske til at køre de sidste 60 miles til Solvang - Californien. Byen er kendt for det danske islæt som vises ved kippende danske flag i gaderne, bindingsværkshuse, smørrebrød og frikadeller i restauranterne. En hyggelig lille by på en solrig dag, hvilket der er meget af i Californien.

I det hele taget har vi haft solskin på hele vores jordomrejse. Og hvis det har regnet – har vi i hvert fald ikke bidt mærke i det – eller befundet os i 10.000 meters højde i en Boing 747.

DSC05549.jpg

I Solvang valgte vi at hoppe på en rundtur med hestevogn, hvor en mexikansk af afstamning fortalte os om byens historie og hvordan danskerne er som mennesker. Dejligt at få en anden vinkel på det. Som en stor bonus til de ombordværende amerikanere i den 20 personers store trækvogn, som blev trukket af 2 arbejderheste på hhv. 10 og 13 år, var at der rent faktisk var 4 nulevende danskere ombord på vognen.

DSC02481.jpg
Transport i Solvang

Meget interesseret spurgte de ind til Danmark og senere da vognen rullede forbi os på gaderne i Solvang, kunne vi høre den utrolig veltalende guide fortælle at der rent faktisk havde været danskere med på deres rundtur i gaderne i dag.

DSC02486.jpg
Danske guider i Solvang

Mikkel sagde, at vi nu havde været i Danmark og der nu ikke var grund til at tage hjem. Men vi må fortsætte rejsen i Danmark, selvom vi skal have puttet lidt arbejde og børnehave ind imellem.

DSC02487.jpg

DSC02488.jpg
Dansk charme i Californien - det trækker turister til

Efter aftensmad i byen, kørte vi de sidste 60 miles for dagen, og endte i Santa Barbara omkring 19 tiden om aftenen.

Signe sov hele aftenen – Mikkel så fjernsyn og spiste is - vi andre to fik en øl og et spil kort på svalegangen uden for motelværelset på en varm aften, som vi håber vi får mange af i den danske sommer. Dejligt.

Posted by SMLJ 08:30 Archived in USA

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint