A Travellerspoint blog

Westport

Sølover i havet

sunny 25 °C

Efter vores første nat i Camperen, vågnede vi i Westport. Den første by vi mødte ved vestkysten. Vi orkede ikke mere dagen i går efter ca. 250 kilometer gennem bjerge og dale. En gang imellem skal vi lige erkende at der er mange ”spøgelsesbilister” hernede, eller også er det bare sådan. Spøg til side, det er faktisk gået rigtig godt med at finde venstre side af vejen, og finde de rigtige spor i rundkørsler med videre. Bilisterne her i New Zealand er venlige, hvilket vi har tillagt os. Man holder ind til siden, hvis man ikke kan magte hastighed op ad bakken (hvilket ofte sker for en Mercedes), og man viser generelt meget hensyn til hinanden i trafikken.

Efter et gensyn med de søløver som vi så i Sydney Aqaurium, var det sjovt for alle at se dem ligge i havets brus ved Westport i morgendisens sprøjt. En hver attraktion på denne ø har sit skilt. Vi har også erfaret at et simpelt vandløb har sit helt eget skilt, og navn. Flot. Efter søløvebesøget valgte vi at køre sydpå. Ingen længe meddelte børnene at de var sultne. Vi gjorde holdt netop herefter ved en tidl. Guldmineby. Hvor der har boet 20.000 mennesker som levede af at grave efter guld i 1860-70. I dag bor der 100. Det var et interessant stop, hvor vi af 2 omgange fulgte tog sporerne i gennem mørke tunneller og i kuperet terræn, fordi børnene synes det var så spændende og interesserant.

Køreturen var igen i bjergkørsel, med pingvin advarsels skilte og det smukkeste turkise havblå vand og sen eftermiddag ankom vi til Punakaiki. Stedet hvor pandekagen blev opfundet. Om det var her Rasmus Klumps mor boede ved vi ikke, men en ting er sikker. Her ligner klipperne pandekager. Vi overnattede på en campingplads lige før the ”rocks”, og aftenen brugte vi på stranden. Hoppe rundt i sandet, på stenene, tæerne ud i vandet. Ja – det er rigtig fedt i starten af februar måned.

Faktisk kan vi se at de bedste oplevelse børnene ofte har er dem hvor tilfældighederne og naturen spiller ind. Tænker her på fodring af mågerne på Darling Harbour i Sydney, mineturen og den lange gåtur på kæmpe sten i Punakaiki.

Efter solnedgangen tilbage til campingpladsen, og dagen var slut for os.

Posted by SMLJ 13:13 Archived in New Zealand

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint